Beagle

De oorsprong van de Beagle ligt niet in Engeland of Amerika, maar vermoedelijk in Griekenland, waar 433 v.Chr. de Griekse schrijve Xenophon al schrijft over kleine honden met lange oren, die op de neus jagen op hazen en konijnen en daarbij luid geven. Zijn oorspronkelijke functie is jagen, voornamelijk op haas. De Beagle is gewend te jagen in grote meutes of 'packs'. Is als gezelschapshond actief, moedig en vriendelijk.


Wist je dat niet alle Beagles die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een kleine, stevige en compact gebouwde hond zonder enige vorm van grofheid met een sterke, rechte rug en diepe borst. De benen zijn recht met dik rond bot. Het hoofd is vrij lang en middelmatig breed met een duidelijke stop; de oren zijn dun en tamelijk lang. De staart is opvallend stevig en wordt vrolijk gedragen.

De vacht is kort en dicht; iedere erkende brakkenkleur behalve leverkleur, de staartpunt altijd wit.

De schofthoogte van de Beagle ligt tussen de 30 - 40 cm. Het gewicht varieert van 10 - 20 kilo.

 

 

Karakter

Moedig, actief en vastberaden met een grote jachtpassie en een uitstekende reukzin. Als huishond vrolijk, vriendelijk en aanhankelijk.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Beagle Club Nederland is bezig met de gezondheid van de Beagle. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: DNA-onderzoek naar Musladin-lueke Syndrome

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.3

FCI nummer 161

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

  

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

  

Rasvereniging